Veelgestelde vragen

1. Wat kan Breinvriendelijk voor mij of mijn organisatie betekenen?

Breinvriendelijk helpt medewerkers van organisaties en individuen om te ontstressen en zorg te dragen voor hun energie en hun mentale welzijn. We begeleiden hen naar een duurzame verandering in hun levensstijl waarbij ze hun professionele, persoonlijke en sociale doelen bewuster en efficiënter kunnen waarmaken. Het resultaat? Ze hoeven niet steeds méér te doen om efficiënter te presteren en bewuster te leven.

2. Richt Breinvriendelijk zich alleen op grote bedrijven?

Neen. Wij focussen heel bewust op kmo’s (van 2 tot 150 medewerkers), omdat onze ervaring ons leert dat daar de behoefte aan begeleiding en ondersteuning het grootst is.

3. Waarom is breinvriendelijkheid zo belangrijk?

In je lichaam is alles met elkaar verbonden. Je brein is de motor die dat ingenieuze radarwerk aanstuurt. Daarom is het voor je welzijn, veerkracht en energieniveau belangrijk dat je goed omgaat met je brein en het regelmatig de tijd geeft om tot rust te komen. Zo kun je ontstressen en een burn-out voorkomen. Breinvriendelijk begeleidt je in de duurzame verandering naar een breinvriendelijk leven.

4. Waarvoor kan ik terecht in de Breinrust Academy?

De Breinrust Academy is de uitgelezen plaats voor iedereen die alleen of samen met anderen in een rustgevende omgeving wil onthaasten, ontstressen en inspiratie opdoen. Je krijgt er tools aangereikt om breinvriendelijk te leven, volgt er inspiratiesessies over verschillende thema’s en geniet er van breinvriendelijk eten. Daarnaast is de Breinrust Academy de ideale setting voor bedrijven of organisaties die op zoek zijn naar een inspirerende vergaderlocatie.

5. Hoe onderscheidt de begeleiding van Breinvriendelijk zich van de begeleiding door een coach?

Je vindt bij ons de unieke combinatie van de ervaring en expertise van een hr-specialist én een huisarts. We zijn beiden erg vertrouwd met alle uitdagingen op het vlak van mentaal welzijn en energetisch leven waarmee je als individu, medewerker en organisatie te maken krijgt. Bovendien kiezen we voor een praktische aanpak die we koppelen aan meetbare resultaten. We omringen ons daarvoor met een multidisciplinair team van experts.

6. Hoeveel kost een traject bij Breinvriendelijk?

Dat hangt af van je specifieke behoeften en wensen. Breinvriendelijk biedt altijd maatwerk. Je krijgt bij ons dan ook een offerte op maat.

7. Kan ik mijn eigen breinvriendelijkheid stimuleren?

Ja. Je kunt jezelf mentale rust gunnen door op regelmatige tijdstippen digitaal te ‘deconnecteren’ en afstand te nemen van je smartphone, tablet of laptop. Ga op zoek naar de ideale balans tussen de zaken die je moet doen en activiteiten om je mentaal actief te ontspannen. Trek de natuur in, praat met mensen en maak tijd voor de dingen die je echt leuk vindt.

8. Komt een begeleiding door Breinvriendelijke in aanmerking voor subsidie via de kmo-portefeuille?

Ja. Breinvriendelijk is als dienstverlener erkend door de kmo-portefeuille.

9. Hoe kan ik als expert samenwerken met Breinvriendelijk?

Breinvriendelijk werkt multidisciplinair en gelooft dat verschillende expertises aanvullend en versterkend kunnen zijn. Deel je als expert onze breinvriendelijke filosofie en onze waarden? Dan nodigen we je uit om contact met ons op te nemen om een mogelijke samenwerking te bespreken.